Voorstellen

Ik ben Nel, en werk als verpleegkundige op de afdeling verloskunde.

Sinds 1997 ben ik in bezit van mijn eerste Flatcoat en werd ik besmet met het Flatcoated Retriever virus.

Omdat het mij erg leuk leek om eens een nestje te fokken met de Flatcoat, ben ik na informatie bij de Flatcoated Retriever club, begonnen om met Virthe aan alle eisen te voldoen. De gezondheid eisen is een kwestie van dierenartsen bezoeken.

Virthe is ook op de fokdag gezien als import teef en beoordeeld door Mevr. Wies Boermans.

Na uitgebreid informeren kwam ik op de jachttraining van Toon Hagelaar, een Flatcoated kenner en trainer. die zelf ook fokt (zie links Van 't Croyseland). Hij heeft mij en de hond alles leert om het jacht diploma te kunnen behalen.

Virthe was een redelijk vlotte leerling, een Flatcoated snapt het wel.
Alleen het voorjagen lijkt simpel, maar vaak maakt de voorjager de fout tijdens een proef en niet de hond.
Dus Toon heeft vooral mij geholpen om een goede voorjager te worden.
Door deze training ben ik, na het behaalde diploma, verder gegaan met jachttraining. Ik ben gaan trainen voor workingtest en MAP’s, waarbij mijn vaste trainingsmaatje Ronald mij heel veel geleerd heeft met name veel praktijk tips.
Door het fokken en de wedstrijden ben ik steeds verder gegroeid in het wereldje van de Flatcoated Retriever club, jachttraining en wedstrijden.
Het showen doe ik ook, Flatcoated Retriever zijn dual purpose honden, ze zijn voor allebei geschikt.
Na de komst van mijn tweede nestje heb ik mij aangemeld als puppytester.
Vanaf 2004 ben ik nu actief als puppytester samen met collega tester nemen we  bij nesten rond de 7 weken de puppytest af.
Dat is niet alleen erg leuk, maar ook als fokker leer ik hier veel van, je kunt bij collega fokkers mee kijken en hier zelf ook weer van leren.
Sinds december 2007 ben ik lid van de Begeleidings Commissie (B.C.) en verzorg ik van af 2011  het secretariaat van de BC.