Voorstellen

Ik ben Nel Blaakman, en werk als verpleegkundige voor prevent care en ga thuis op bezoek bij clienten om medicatie te spuiten.
Hiervoor heb ik ruim 40 jaar in het Catharina ziekenhuis als verpleegkundige op de afdeling verloskunde.
Eeen heerlijk vak, waar in met het fokken van honden veel overeenkomsten zie, en daardoor van deze kennis gebruik in mijn fokkerij.

Sinds 1997 ben ik in bezit van mijn eerste flatcoat en werd ik besmet met het flatcoated retriever virus.
Omdat het mij erg leuk leek om eens een nestje te fokken met de flatcoat, ben ik na informatie bij de Flatcoated Retriever Club, begonnen om met Virthe aan alle eisen te voldoen. De gezondheid eisen is een kwestie van dierenartsen bezoeken.
Virthe het Hulterhof is ook op de fokdag gezien als import teef en beoordeeld door Mevr. Wies Boermans.
Met Virthe geboren in Belgie is de basis van mijn kennel, en je ziet bij de dames van nu, nog steeds haar mooie klassieke hoofd terug.
Na uitgebreid informeren kwam ik op de jachttraining van Toon Hagelaar, een flatcoated kenner en trainer. die zelf ook fokt (zie links Van 't Croyseland). Hij heeft mij en de hond alles leert om het jacht diploma te kunnen behalen.
Virthe was een redelijk vlotte leerling, een flatcoated snapt het wel.

Alleen het voorjagen lijkt simpel, maar vaak maakt de voorjager de fout tijdens een proef en niet de hond.
Dus Toon heeft vooral mij geholpen om een goede voorjager te worden.
Door deze training ben ik, na het behaalde diploma, verder gegaan met jachttraining. Ik ben gaan trainen voor workingtest en MAP’s, waarbij mijn vaste trainingsmaatje Ronald mij heel veel geleerd heeft met name veel praktijk tips.
Door het fokken en de wedstrijden ben ik steeds verder gegroeid in het wereldje van de flatcoated retriever club, jachttraining en wedstrijden.
Het showen doe ik ook, flatcoated retriever zijn dual purpose honden, ze zijn voor allebei geschikt.
Na de komst van mijn tweede nestje heb ik mij aangemeld als puppytester.

Van het tweede nest van Virthe heb ik mijn eerste zelf gefokte hondje aangehouden, Virthualtitie Vele Black Jewel (Juul) .
Ook zij kreeg twee nesten en van het tweede nest bleef Cato bij ons wonen, in de herhaling was het Farah uit het tweede nest die hier bleef
Vanaf 2004 was ik nu actief als puppytester samen met collega tester nemen we  bij nesten rond de 7 weken de puppytest af.
Dat is niet alleen erg leuk, maar ook als fokker leer ik hier veel van, je kunt bij collega fokkers mee kijken en hier zelf ook weer van leren.
Eind 2007 ben ik lid van de Begeleidings Commissie (B.C.) geworden en verzorgde ik van af 2011  het secretariaat van de BC.
In 2014 ben ik gestopt met het testen, omdat dit in combinatie met een full-time baan en de BC werkzaamheden te druk werd.
Gezien mijn leeftijd ben ik begin 2018 gestopt met het full time werken in de zorg, eind van dat jaar ben ik gaan werken voor prevent care en werk ik zo 2 ochtende per week mijn clienten bezoek en rondrij van eindhoven in de Peel en omgeving.
In 2019 ben ik gestopt met mijn werkzaamheden voor de BC en ben ik aan het genieten van mijn dames.

Zowel Virthe als Juul werden ruim 13 jaar.
Opdit moment woon ik samen met drie dames Cato 11 jaar, Farah 5 jaar en Pleun 3 jaar.
Pleun is het  cadeautje voor me zelf, omdat Cato door een operatie geen derde nest kon krijgen heb ik bij de kennel Just Add Water, waarvan we de iegenaar heel goed kennen vanuit onze werkzaamheden voor de BC. Pleun is geboren uit een mooie combinatie van Fleur en Leviz.

De hoop is dat we in 2021 opnieuw kunnen fokken , met Farah die haar derde nest krijgt, met Fae een dochter van Farah die een nest krijgt onder mijn kennel naam en ook met Pleun, maar dan wel bij Marianne zodat zij ook nog een pup kan aanhouden van deze mooie dame.